2011-05-31 | 04:54:57

Bröllop i Florida!

Okej, nu har jag sjukt mycket att berätta, men har verkligen inte lust eller ork att skriva. Så bilder får säga det mesta=) 

Jag åkte i alla fall till Florida, Jacksonville i fredags morse för att gå på ett bröllop (Amies kusin som gifte sig). Men vi var också där för att fira Amies pappa och hans fru som har varit gifta i 25 år i år. 

På väg till flygplatsen


McLean och Stuart på planet


Jag och Lilys SUPERVIKTIGA lamm


Lily tillsammans med Nei (som hennes lamm heter)


Lily gillar att ta bilder på sig själv=)


När vi kom fram åt vi en middag, sen hoppade vi i säng ganska snabbt den kvällen. För tidigt på lördag morgon skulle vi upp och ta familjefoto i en park. 

McLean i bilen på väg till familjefotograferingen


Systrarna Melanie och Amie med pappa Willis i mitten




Familjefotografering







Efter familjefotot åkte vi hem till hotellet och tog det lite lugnt vid poolen





Efter chilltid vid poolen och en nap för Lilys del var det dags för bröllop! =)

Snygga McLean på väg till bröllopet


Lily med


Dom hade bröllopet på en bonngård typ, jättefint var det!








Brudparet kom i denna vagnen






Presenterna


Pappa-dotter dans








Nästa evenemang var på söndag morgon, då vi skulle fira Amies pappa och hans fru (alltså inte Amies riktiga mamma) för att ha varit gifta i 25 år. Vi åkte till ett ställe och åt brunch.

Här har vi dom, gifta i 25 år!


Amies syster Melanie och hennes fru Hollie


Och vi befinner oss i USA, så självklart var det efterrätt även till brunchen


Efter brunchen åkte vi tillbaka till poolen igen och tog det lugnt!=)











På kvällen åt vi en mysig middag sedan spelade vi sällskapsspel med släkten!=) 

Melanie och Lily, vid middagen igår kväll


Idag har vi flugit hela dagen och jag är helt slut! Nu ska jag hoppa i säng och imorgon blir det en ta-det-lugnt-dag med Lily!=)

Puss och Kram alla där hemma!!






2011-05-26 | 15:23:50

Studenten!!

Det var ett år sedan nästan exakt jag tog studenten, och det är helt klart den bästa dagen i mitt liv! Allt var perfekt och jag kunde inte ha fått en bättre dag! Idag tar tre stollar studenten, alla bandmedlemmar i Mr. Josephine (alla förutom Karl då). Jag tänker på er idag och hoppas ni får en lika grym dag som jag hade!!

Från vänster hittar vi Nisse (sångare), Kevin (trummis) och Anton (gitarrist)


Och här kommer en bild på mig från studenten bara för jag längtar tillbaka till den dagen så sjukt mycket!!=)



Idag ska jag åka och hämta 48 cupcakes för att sedan åka och lämna dom på McLeans skola=) Vädret är kasst så just därför får det bli en mysdag till med lilla Lily! =)

Puss och Kram!!
2011-05-25 | 01:27:02

Playdate

Idag har det varit strålande sol här i Indianapolis, men det ör fortfarande varning för thunderstorm. Vädret växlar väldigt fort här så bara för det är molnfritt och jättevarmt på morgonen betyder inte att det inte kommer vara hagel och thunderstorm på eftermiddagen!

Jag och Lily tog oss i alla fall till Kajsa (vilket är 40 minuter bort), där vi hade en liten playdate=) Barnen lekte i trädgården och hade jättekul tillsammans, vi gjorde lunch till dom, sedan lekte vi lite till innan det var dags för hemfärd och en nap för Lilys del. 

Här kommer både lite bilder från idag och från i fredagskväll när vi gjorde S'mores=) (Grahamskex, choklad och grillad marsmallows tillsammans blir en S'mores). 

Lily hittade sig en rolig liten bil att köra runt i=)


medan Cloe roade sig med att måla=)





Kajsa äter sin första S'mores


Så här ser alltså en S'mores ut, HUR gott som helst!


Stuart hade hand om grillen medan Amie gjorde alla S'mores till barnen










Nu ska vi snart äta middag, sen hade jag tänkt att gå och lägga mig tidigt idag=) 

Pussa och Kramar på alla där hemma (eller alla som jag tycker om;))


2011-05-21 | 00:55:01

Childrens Museum=)

I fredags var vi på Childrens Museum, världens största Childrens Museum dessutom=) Vi var bara där i en och en halv timma och såg därför typ bara en tredjedel av allt, men det var grymt! Här är lite bilder=)



Kajsas ena värdbarn Cloe och Lily lekte bra tillsammans=)


Lily leker arkeolog, och gräver efter dinosarier


McLean och Hayden ville också gräva=)




McLean som dinosaurie




Cloe och Owen, Kajsas söta värdbarn




Det var slutet på förra jobbveckan=) Nu i helgen har jag hängt med Kajsa. Vi har degat, varit downtown och shoppat lite, och igår såg vi Bridesmaids, HUUUUR rolig film som helst! Jag garvade hela filmen igenom=) 

Nu ska jag ha lite myskväll med Amie, för att ladda upp inför nästa jobbvecka!=)

Puss och kram=)



2011-05-20 | 17:45:55

Söta sångfåglar!

Visst är dom söta? Lite dålig kvalitet och lite skakigt, men jag stod längst bak i kyrkan med en klängande Lily bredvid mig (vilket ni också kommer höra i bakrunden).
2011-05-20 | 05:23:50

ÄNTLIGEN!!

Nu sitter jag i soffan och pustar ut! Hela familjen åkte på McLeans vårkonsert som han och hans kör hade, det var hur sött om helst att se dom sjunga, film kommer snart=) När vi kom hem där ifrån var det dags för barnen att sova, och efter det var det bara ett perfekt läge. Jag satte mig i soffan med både Amie och Stuart och berättade att Karl finns, att jag har en pojkvän i Sverige. Jag var sååå närvös över vad dom skulle säga (även om jag visste att det skulle vara helt ok). Men jag kunde inte fått en bättre reaktion än vad jag fick.
Jag skrev nämligen aldrig i min ansökan att han fanns för jag visste att jag absolut inte är en av de 80 % som åker hem inom 3 månader pga en pojkvän, och ville därför inte riskera att inte få någon familj (eftersom det tydligen är sjukt mycket svårare att få familj om man har pojkvän). Och både Amie och Stuart var super positiva och förstod precis varför jag hade utelämnat den detaljen. Dom sa också att han är välkommen att besöka när som helst och att dom tyckte det var starkt av mig att sätta mig ner och berätta det!

Nu känns livet ytterligare lite bättre och jag kan gå och lägga mig helt lugn, ingen oro över någonting!

ÄLSKAR DIG KARL!!

Nu ska jag sova! Imorgon blir det Childrens museum med Lily, McLean, en kompis till McLean, Kajsa och hennes två värdbarn!=)

Sov sött alla där hemma!!
PussPuss
2011-05-18 | 22:05:20

Vardag!

Idag är en helt vanlig dag här i Indianapolis, en helt vanlig onsdag. Som vanligt gick jag upp i min pyjamas i morse och gjorde mig lite frukost, som vanligt fick jag vänta på att Lily skulle vakna, som vanligt åkte vi till Starbucks för att träffa tjejerna, som vanligt har Lily varit den sötaste ungen i världen, som vanligt blev hon trött och behövde en nap och som vanligt sitter jag framför datorn när hon sover. 

Jag befinner mig på andra sidan jorden, hos en familj jag inte har känt mer än två månader, jag umgås med kompisar jag träffade för några veckor sedan. Ändå är det så mycket som redan kan kalla vanligt. Galet hur fort man kommer in i ett liv som skiljer sig enormt mycket från mitt hemma i Sverige!

Vardagen har absolut hittat sig hit. Jag gillar det och kommer trivas superbra med denna vardagen i 10 månader till!=)

Puss och hej!!
2011-05-18 | 15:43:40

2 månader!

Just det, glömde ju tala om för er att två månader har passerat, har nu varit borta i 2 månader och 4 dagar=) SJUKT vad tiden går=)
2011-05-18 | 04:05:31

U2 BILJETT BOKAD!!!

Jag vet att jag inte har uppdaterat på hela helgen, men måste ändå inleda med vad jag precis gjorde. Jag bokade U2 biljett till mig, Malin och Lisa-Marie (de svenska tjejerna från Cincinnati). Dom kommer till mig fredagen den 15 juli, på morgonen den 16e bilar vi ner till St. Louis, som ligger ca 5 timmar sydväst=) Sedan bor vi där till på måndagen, för på söndagenl är det dags för U2 konsert!!=) Jag har velat se dom såååå länge och jag ångrar stort att jag inte gick på dom när dom var i Göteborg. Men nu minsann är det bokat, även hotell är kirrat, så det finns inte en chans att det inte blir av nu!!=)

Min helg har för övrigt varit riktigt bra. Jag spenderade den med Kajsa, den andra svenska au pairen här i Indianapolis (vi är dom enda två från Sverige). På lördagen åkte vi och shoppade och hade en allmänt trevlig dag. Vi stannade till på mataffären på vägen hem och köpte det vi behövde, för att sedan laga köttbullar och potatismos till min värdfamilj! Köttbullarna blev en succe och barnen älskade både köttbullarna och Kajsa!

Kajsa


Lunch på Paradise café




Våra utsökta köttbullar


Matlagning på hög nivå=)



Vi hade en liten sleepover med filmtittande och allmänt mys på kvällen, var skönt att prata lite svenska som omväxling=) 

Dagen därpå gick vi upp och tog oss till Cracker Barrel För en extremt stor och mättande brunch=) 

Kajsa är sugen på hennes brunch


Idag har jag och Kajsa haft en liten playdate med våra söta värdbarn hemma hos mig. I början ville inte Lily dela med sig av sina leksaker, men efter ett tag lekte dom på riktigt bra! 

Sist men inte minst så fick min värdmamma för sig att det var en bra kväll för öppen eld ute i trädgården med grillning av marsmallows. Jag och Stuart var lite tveksamma till detta med tanke på att regnet hängde i luften. Men vi gav oss minsann ut och började elda. Och till slut kom tillfället då jag och Stuart fick säga vad var det jag sa=) Regnet kom, alla blev blöta, elden slocknade och vi tog vårt pick och pack och sprang in igen=)

Nu är jag trött och måste hoppa i säng! 

Jag önskar jag kunsde säga att jag saknar er där hemma, men jag har det ganska så bra här, så än så länge klarar jag mig alldeles utmärkt utan er!=) Hoppas dock att ni har det bra och att ni håller stämningen på topp hemma i Götet!

Puss och kram!
2011-05-13 | 20:47:39

Paint ALL OVER!!

Idag har varit en bra dag, än så länge (peppar, peppar)! Jag och Lily har suttit ute på altanen och målat i flera timmar, på papper och på stenar. 



Lily skrek: "It's paint ALL OVER!"


Vi tog en paus med lite vindruvor=)


Sen var det tillbaka till måleriet!




Lily är typ den mysigaste tjejen som finns. Eller typ? Hon ÄR den mysigaste lilla tjejen som finns! Nu ska hon ta en liten nap för hon börjar bli VÄLDIGT trött!

Och här är lite bilder från igår, orkade inte lägga in det efter den magadagen som jag hade=)



Jules, vår hund=)






McLean gjorde mig en söt liten teckning efter skolan=)


Ikväll får vi se vad som händer, fredag och allt!=) 

Ha de toppen!
Peace out!
2011-05-13 | 05:33:21

Låååång dag!

Igår åkte Amie till San Fransisco med jobbet, och just ikväll hade Stuart spelning med hans band, så jag har jobbat hela dagen! Det har varit toppenväder hela dagen, så först var det lek, lek och åter lek med Lily, sen tog vi oss till McLeans skola för att kolla på hans fotbollsmatch. Efter detta var det TACOS!! Vi satt ute på altanen och hade mysigt för att sedan sitta några timmar med McLeans läxor! 

Där har ni min dag, kort och gott=)

Nu blir det sängen!!
PUSSS
2011-05-09 | 06:45:04

Cincinnati!

Nu är jag hemma igen, det jag trodde skulle bli en endagars tur till Cincinnati blev en hel helg=) Jag lämnade Indy tidigt igår morse, satt två timmar i bilen och var sedan på plats hemma hos Malin. Jag hade aldrig träffat henne innan, men vi har pratat en hel del så det kändes allt annat än konstigt att träffa henne. Jag hälsade snabbt på hennes familj, men vi drog ganska snabbt iväg för att shoppa. En av hennes andra svenska kompisar hängde också på, vilket bara var kul med tanke påatt hon var minst lika trevlig som Malin.

Dom visade mig runt bland dom bästsa shoppingställena och tiden gick som bara den vi käkade en sanbb lunch för att sedan fortsätta.

Jag och Lisa-Marie, som kommer från Umeå


Lisa-Marie och Malin käkar kyckling


När vi till slut lyckades få en bild på alla tre så blev den suddig, jaja, den får duga=)


Tjejerna köpte skor så det stod hejans till!


Sen blev det yoghurt med frukt, mums!


Malin blev kissenödig mitt i shoppingen


Lisa-Marie blev ännu mer kissenödig=)



Sedan blev vi trötta i benen och behövde mat. Vad kunde då sitta bättre än köttbullar från IKEA?!=) Vi åt våra köttbullar och shoppade sedan loss även på IKEA. Jag köpte mig ett täcke, hemma hos mig sover jag med lakan och filt, som många gör här i USA, men jag trivs inte med de, så jag köpte det billigaste täcket jag hittade=) Sedan köpte jag hem massa svenskt godis till familjen, marabou choklad, ahlgrens bilar, singoalla och ballerina och lite annat smått och gott. 

KÖTTBULLAR!!


Malin oh jag






När vi sedan åkte hem till Malin hade klockan redan hunnit bli halv 10, jag såg inte fram emot två timmar själv i en bil hem då. Men så frågade Malins värdpappa om jag ville stanna, och ja, varför inte=) Så det slutade med att vi åkte och hyrde en film och hade allmänt mysigt, och planerade lite saker vi ska göra i sommar bland annat (kommer berätta mer om det när det är helt spikat och klart). 

Idag vaknade vi vid 11 och hade då tänkt att käka brunch någon stans, men hennes familj skulle äta lunch ute eftersom det har varit mors dag här idag! Vi hängde på och hade en jätte trevlig lunch med hela hennes familj.



Malin med henns värdfamilj, föruton värdpappan


Det var en grymt kul helg och det kommer inte dröja länge innan jag, Lisa-Marie och Malin ses igen, det är en sak som är säker=)

Nu ska jag sova! Puss och god natt alla svenska stollar!
2011-05-06 | 20:07:01

Jordgubbar

Jag vet, jag måste ursäkta mig för min dåliga uppdatering. Däremot tycker jag ändå att jag har godkänt än så länge, från att vara så långt ifrån en bloggare man kan komma, till att uppdatera så gott som varje dag. Guldstjärna till mig!

Idag körde jag Lily till läkaren, hon skulle på sitt 2,5 års besök för att se så att allt går rätt till i utvecklingen och växt och allt vad det innebär. Allt var toppen, dom sa att hon är ganska lång för att vara hennes ålder och har en ganska stort huvud, men annars är allt normalt!=)

Efter det besöket gick jag och Lily ut på altanen och åt jordgubbar! MYS!  



Imorgon bär det av till Cincinnati, som ligger si så där 2 timmar här ifrån. Där ska jag träffa en annan svensk au pair som jag har pratat med sedan några veckor innan jag åkte hit.

Jag håller också tummarna för Mr.Josephine som spelar på Fredriks skola idag! En himla massa blivande piloter i publiken idag! 

PUSS PUSS
2011-05-04 | 15:27:16

Solen är här!

Äntligen!! Jag tror inte vi har sett solljus på lite mer än en månad! Men idag skiner solen minsann, fortfarande lite blåsigt, men det spelar ingen roll, jag är glad ändå!=) 


2011-05-02 | 21:02:22

7 veckor!

Idag har jag varit borta i 7 veckor! Var tar tiden vägen?! Jag har haft 7 sjukt roliga veckor och mer kommer det bli. Däremot har jag börjat känna att det här livet börjar bli min vardag, allt är inte lika nytt och spännande längre! Men det är samtidigt först nu jag verkligen känner att jag har flyttat hit för ett år och inte bara är på semester ett par veckor. Och för varje dag som går inser jag mer och mer vilken tur jag har haft med min familj, finns ingen bättre familj att komma till än denna! Även om jag bara hade suttit inne med familjen hela året hade jag fått ett kanonår! Det är dock ingenting jag tänker göra, för jag vill uppleva så mycket som möjligt och besöka så många ställen som möjligt.

Nästa vecka är det dags för en ny stad, och en ny stat för mig, Cincinnati, Ohio, att lägga till på min lista (än så länge har jag Indiana, New York och Florida). Där bor en svensk au pair som kom en vecka efter mig och eftersom det finns Ikea där tar jag mig dit så jag får en dos av svenskt igen!

Amie är iväg på jobbresa till New York nu för några dagar, så det är bara jag, Stuart och barnen hemma!=)

Puss på er där hemma i Svea Rike!